



Project Kick-Off Meeting

IKI Project: From NDCs to Pathways and Policies: Transformative Climate Action After Paris Paris 19^{th} - 20^{th} December

Agenda

WEDNESDAY, 19 DECEMBER	
9:00-9:30	Registration and coffee
9:30-9:45	Welcome and Opening remarks Henri Waisman (IDDRI) & Richard Baron (2050 Pathways Platform)
9:45-11:00	Project overview Overview of the project, key objectives and organization Henri Waisman & Marta Torres (IDDRI) [1h 15 min]
11:00-11:30	Coffee break
11:30-12:45	In-country immersion: Brazil Emilio La Rovere & William Wills (COPPE) [30 min presentation + 45 min group discussion]
12:45-13:45	Lunch
13:45-15:00	In-country immersion: China Teng Fei (TU) & Liu Qiang (NCSC) [30 min presentation + 45 min group discussion]
15:00-15:30	Coffee break
15:30-16:45	In-country immersion: India Amit Garg & Saritha Sudharmma (IIMA) [30 min presentation + 45 min group discussion]
16:45-18:00	In-country immersion: South Africa Hilton Trollip & Bryce McCall (ERC) [30 min presentation + 45 min group discussion][30 min presentation + 45 min group discussion]
19:30	Social Dinner

Supported by:

Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety





THURSDAY, 20 DECEMBER

9:00-10:15	In-country immersion: Indonesia Rizaldi Boer (CCROM - IPB) & Retno Gumilang Dewi (CREP-ITB) [30 min presentation + 45 min group discussion]
10:15-10:45	Coffee break
10:45-12:15	 The DDP method (Part I: Sector roadmaps and pathways development) Method: pathway design (Chris Bataille & Henri Waisman, IDDRI) Illustration on transport sector (Yann Briand, IDDRI) Preliminary insights from industry (Chris Bataille & Oliver Sartor, IDDRI) Insights from AFOLU (Rizaldi Boer, Indonesia)
12:15-13:00	 The DDP method (Part II: Policy and stakeholder engagement) Stakeholder engagement (Marta Torres, IDDRI) Tools for policy engagement and dissemination: website and visualization tools (Henri Waisman & Yann Briand, IDDRI)
13:00-14:00	Lunch
14:00-15:00	Knowledge exchange and dissemination: Regional workshops Panel: What do we want to share? (IDDRI) What the current demands are? (2050 PP) How can they benefit in-country work? (Country representative: COPPE) [1 h]
15:00-15:15	Coffee break
15:15-16:15	Stocktaking Sector-by-sector strategy discussion [1 h]
16:15-16:45	Wrap up workshop and next steps Including: Responsibilities and next steps (Marta Torres, IDDRI) [30 min]
16:45-17:00	Closing: Michel Colombier (IDDRI)

'This project is part of the International Climate Initiative (IKI). The Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety (BMU) supports this initiative on the basis of a decision adopted by the German Bundestag.'

Supported by:

Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety